17 September: Landelijke AppelplukdagOp zaterdag 17 september 2016 is weer de Landelijke Appelplukdag. Ook bij ons in de boomgaard aan de Drienerbeekweg!

Lijstenmaker Kistemaker en Fotograaf Jos Rikkerink haken weer hierop in en stellen hun boomgaard aan de Drienerbeekweg 30-32 weer open voor het publiek.

De mensen mogen gratis een tas vol appels en peren komen plukken. Er zijn bomen met Goudreinetten, Zoete Bloemé, Notarisappel, Groninger Kroon, Jacques Labelle en een paar Sterappels.

We zijn misschien wat moeilijk te vinden, maar als u ons gevonden hebt zult u het met ons eens zijn: ‘n plek om in te lijsten!

De boomgaard is ingericht als beeldentuin en buitengalerie. Elk voorjaar richt een andere kunstenaar deze beeldentuin in. We beginnen met Henk Maassen uit Enschede die grote sculpturen van ijzer en glas tentoonstelt. Op de elf autoboxen die op het terrein staan zijn grote foto’s van Marcel Kistemaker en Jos Rikkerink aangebracht. Deze vormen een buitengalerie.

De beeldentuin en buitengalerie zijn bij daglicht vrij toegankelijk. De lijstenmakerij, fotostudio en galerie zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10-18 uur en zaterdags van 10-17 uur. In de studio en galerie zullen regelmatig exposities, workshops en cursussen worden gehouden.

Marcel Kistemaker en Jos Rikkerink slaan de handen ineen

Lijstenmaker/galeriehouder/fotograaf Marcel Kistemaker en bruids- en portretfotograaf Jos Rikkerink hebben de handen ineen geslagen en opereren vanaf 26 april 2011 gezamenlijk vanuit een pand aan de Drienerbeekweg 30-32, 7557 AN in Hengelo.

In dit voormalige confectieatelier lopen de fotostudio, de galerie en de lijstenmakerij in elkaar over: een soort ambachtelijk bedrijfsverzamelgebouw.

Op de foto: de officiële opening door burgemeester Frank Kerckhaert. Links Jos Rikkerink, rechts Marcel Kistemaker.