Beeldentuin 'De Boomgaard'

alt alt alt

* Klik op de afbeelding voor een vergroting

Het pand Drienerbeekweg 30-32 bevindt zich in een ongeveer 100 jaar oude boomgaard, beschut gelegen en omgeven door de Drienerbeekweg, Kievitstraat, Anninksweg en Spreeuwenstraat. Deze boomgaard is ingericht als beeldentuin en buitengalerie. Elk voorjaar richt een andere kunstenaar deze beeldentuin in. We zijn begonnen met Henk Maassen, beeldend kunstenaar uit Enschede, die grote sculpturen van ijzer en glas tentoonstelde. Daarna kwam Ben schildkamp met een zevental "portretten" van cortenstaal en ijzer. Op dit moment is de boomgaard even leeg. Het wachten is op een aantal neon-sculpturen van Arpad Szombathelyi. Deze worden in het najaar geplaatst als de dagen weer wat korter worden en het neonlicht beter tot zijn recht komt.

alt

* Klik op de afbeelding voor een vergroting

Buitengalerie

Op de elf aanwezige autoboxen zijn grote foto’s van Jos Rikkerink en Marcel Kistemaker aangebracht. Deze vormen een buitengalerie. De boomgaard en beeldentuin zijn bij daglicht vrij toegankelijk.

Kippen en appels

In de boomgaard scharrelt een aantal kippen vrij rond. In het najaar vallen de appels van de boom. Als u van de rust, de kippen en de beelden wilt genieten kunt u plaats nemen op een bankje of zitje en dan bieden wij u ook nog een gratis kopje koffie aan.

alt alt alt

* Klik op de afbeelding voor een vergroting